Meer leugens en propaganda: Cannabisgebruikers psychisch ongezonder

Ruim 20 procent gebruikers psychische klachten

Mensen die in 2007-2009 aangaven de afgelopen 30 dagen cannabis gebruikt te hebben, voelen zich geestelijk of psychisch minder gezond dan zij die niet gebruikt hebben. Zo had bijna 20 procent van de mannelijke cannabisgebruikers psychische klachten, tegenover bijna 10 procent van de niet-gebruikers.

Ook bij de vrouwen is dit twee keer zo veel: ruim 28 procent van de gebruikers had psychische klachten tegenover ruim 14 procent van de niet-gebruikers. Het gaat hier om klachten als zenuwachtigheid, neerslachtigheid en ongelukkig of onrustig zijn. De fysieke gezondheid van gebruikers en niet-gebruikers verschilt nagenoeg niet.

Ruim 4 procent blowt

In de periode 2007/2009 had ruim 4 procent van de 15- tot 65-jarigen in de afgelopen maand geblowd. Mannen gebruikten vaker cannabis dan vrouwen: ruim 6 procent tegenover bijna 2 procent. Met ruim 15 procent is vooral onder 20- tot 25-jarige mannen het cannabisgebruik hoog. Ook bij de vrouwen is het cannabisgebruik in deze leeftijdsgroep het hoogst. Het is echter met 5 procent wel veel lager dan bij de mannen van die leeftijd. Het laagst was het cannabisgebruik bij mensen van 50 tot 65 jaar.

Een kwart blowt (bijna) dagelijks

Van de mannen die aangaven in de afgelopen 30 dagen cannabis te hebben gebruikt, gaf ruim 26 procent aan dit ze dit dagelijks of bijna dagelijks deden. Bij de vrouwen lag dit aandeel op ruim 20 procent. Ruim 40 procent van de vrouwen en bijna 30 procent van de mannen die cannabis gebruiken, blowde minder dan 1 keer per week.Propaganda van:
http://www.zorgkrant.nl/?command=item&id=1238