Tientallen aanhoudingen tijdens drugsactie


TILBURG - Een actie van opsporingsdiensten uit Nederland, België en Luxemburg heeft geleid tot tientallen aanhoudingen. In Nederland hielden politie en Koninklijke Marechaussee 53 mensen aan. De verdachten waren in het bezit van veelal kleine hoeveelheden soft- en harddrugs voor eigen gebruik. De actie met als codenaam Etoile duurde van donderdagmiddag tot zondagavond. Dat maakte de politie maandag bekend.

De politie van de drie Beneluxlanden controleerde op de belangrijke routes Rotterdam-Roosendaal-Antwerpen-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz en ook op provinciale wegen, in treinen en in enkele drugspanden. De in Nederland in beslag genomen drugs waren circa 25 gram hasjiesj, 198 gram hennep, zeven joints, 300 gram cocaïne, 5 gram heroïne, 16 gram LSD en 10 gram paddo's.

De opsporingsdiensten in België namen tijdens de actie grotere hoeveelheden drugs in beslag dan hun Nederlandse collega's. Het ging om 9678,9 gram cannabis, 3892,6 gram heroïne, 1349,3 gram cocaïne, 61 joints; 94,8 gram amfetamine, 333,9 gram space cake en dertig gram paddo's. Verder vond de Belgische politie nog 31 verboden wapens, waaronder messen, honkbalknuppels en een stroomstootwapen.

Zondag maakte de politie al bekend dat op en rond het veer Breskens- Vlissingen twintig mensen waren aangehouden in het kader van de actie Etoile. De overlast van drugstoeristen op het Veerplein in Breskens is groot. Omdat er aan de Zeeuws-Vlaamse kant geen coffeeshop meer open is, varen drugstoeristen met de pont over de Westerschelde naar Vlissingen, aldus de politie.


Informatie van:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7956050/__53_Aanhoudingen_bij_drugsactie__.html?sn=binnenland,buitenland