Een kijkje in de keuken van de coffeeshop

EINDHOVEN - Hoe komt een kleine coffeeshophouder aan zijn wiet? En hoe zorgt hij ervoor dat hij niet in handen valt van grote drugsjongens? Omroep Brabant bracht een bezoek aan Coffeeshop Upstairs in Eindhoven en bracht het achterdeurprobleem van coffeeshops in beeld.
Het gebruik van cannabis is toegestaan maar handelen is verboden. Hoe Arnoud Akkersmans van Coffeeshop Upstairs aan zijn spullen komt, kan hij dan ook niet vertellen. "We beschikken niet over een inkoopfactuur dus ik kan er nou eenmaal niks over zeggen." Het zou gaan om kleine kwekers die een vaste relatie hebben met de coffeeshop.

Aanbieders
Het wordt door de coffeeshops niet gezegd maar de aanvoer van cannabis schijnt wel terug te lopen. Akkermans weigert daarentegen zaken te doen met grote aanbieders. "Als iemand hier twintig kilo hennep wil verkopen, stuur ik hem weg. Ik mag maar vijfhonderd gram in huis hebben dus wat moet ik ermee. Voor coffeeshops is dat nou eenmaal niet aantrekkelijk", aldus Akkermans.

Oplossing
Akkermans heeft zelf wel wat idee├źn om het probleem met de achterdeur op te lossen. Volgens hem is zelf kweken, of het kweken door de overheid of derden een oplossing. "Of cannabis wordt van de opiumlijst afgehaald, dan kunnen we gewoon allemaal relaxed zakendoen."

Er wordt ondertussen ook gewerkt aan de invoering van een wietpas. Als het zover is, verwachten de coffeeshops het opnieuw zwaar te krijgen.

Auteur: Lobke Kapteijns
http://www.omroepbrabant.nl/?news/150191662/Een+kijkje+in+de+keuken+van+de+coffeeshop.aspx