Vader verhandelt cannabis om zoon te ‘helpen'

GEEL/HERENTALS - Walter B. (47) uit Geel en zijn zoon Dennis uit Morkhoven moesten zich gisteren voor de strafrechter verantwoorden voor het bezit en het verhandelen van cannabis. ‘Ik verkocht drugs om de kosten van mijn zoon te dekken', zei de vader.

Vader en zoon liepen tegen de lamp nadat een jongeman had verklaard dat hij bij hen cannabis had gekocht. Tijdens een inval in juni 2010 vonden speurders in de woning van de vader 81gram cannabis en een grote hoeveelheid knijpzakjes.

De vader bekende dat hij sinds november 2009 drugs verhandelde. ‘Mijn cliënt is invalide. Zijn zoon kampte met epilepsie en gebruikte cannabis', zei meester Bert Cleymans. ‘Om hem aan zijn dagelijkse portie te helpen, reed hij naar Nederland om er drugs te kopen. Aanvankelijk bezorgde hij die alleen aan zijn zoon, later begon hij ook te dealen. Hij heeft een blanco strafregister en heeft zelf nooit drugs gebruikt.'

Zoon Dennis volgt intussen een opleiding bij de VDAB als chauffeur. Op 6mei neemt de strafrechter de bundel opnieuw ter hand.